Kalendář
Akce Family Pointu

Adventní setkání při příležitosti tří let vzniku Family Pointu Zlín - úterý 28. listopadu 2017 v 10.00–16.00 hod.

Program dne:
10.00–12.00 hod. - Dopolední blok (Setkání s organizacemi i jednotlivci, prezentace jejich činnosti, nabídka jejich služeb, volnočasové nabídky pro rodiny s dětmi).
12.00-14.00 hod. - Polední blok (Setkání s pracovnicemi FP a SP).
14.00-16.00 hod. - Odpolední blok (Zábava, hry, tvořivá dílna).

Cestovatelská přednáška - Řecko všemi smysly - středa 22. listopadu 2017 v 15 hod.

Zveme vás na besedu s promítáním o Řecku, spojenou s ochutnávkou řeckých dobrot, ale i vůní, hudby, tance a mnoha dalších krás této středomořské země.

Přednáší Andrea Šimečková z Centra pro rodinu Zlín.

Setkání Bezlepkově ve Zlíně - pondělí 13. listopadu 2017 v 16 hod.

Klubové a informační setkání.
Ve spolupráci s Klubem celiaků Zlín.

Víte o zajímavé akci?

Pořádáte akci nebo o nějaké zajímavé víte a chcete se o ni podělit s ostatními?
Zašlete nám e-mailem Vaši pozvánku a my ji rádi zveřejníme.

zlin@familypoint.cz

Odběr novinek

 Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou o víkendu 2. a 3. září 2017 nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu v sadu Svobody u zámku se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10:00.

 

Návštěvníci se během dvoudenní akce mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i s tím, co se vaří například v Brazílii, Argentině, Nepálu, Indii, ve Španělsku, na Srí Lance, Polsku nebo na Slovensku. „Garden Food Festival je výjimečnou ukázkou moderní gastronomie s neopakovatelnou atmosférou,“ říká šéfkuchař Július Löffler z FitFoodie Restaurant, který se festivalu zúčastnil už v roce 2016. A doplňuje: „Je to pro nás jedinečná příležitost představit ideu o zdravém, chutném stravování. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit například na dvě degustační menu maso & ryby a vegetarian, založených na kvalitních surovinách.“

„Naším cílem je ale ukázat, že i ve Zlínském kraji je spousta kuchařů a výrobců potravin, kteří svou práci dělají s radostí a dobře. Proto kromě výjimečných restaurací nabídneme i farmářské a lokální produkty, destiláty nebo pivo z minipivovaru,“ dodává Pavel Vysloužil za organizátory akce.

Stejně jako loni se Garden Food Festival ohlíží i do baťovské historie a nabídne tak v předvečer festivalu milovníkům špičkové gastronomie mimořádný gastronomický zážitek. „V pátek 1. září si mohou hosté Hotelu Tomášov vychutnat sváteční svatební menu z období slavné baťovské éry, připravené známým šéfkuchařem Radkem Davidem z pražské restaurace La Veranda a místním šéfkuchařem Petrem Sedlářem,“ uvádí Pavel Vysloužil a doplňuje: „Během celého předfestivalového týdne navíc budou opět zaměstnancům některých zlínských průmyslových firem servírovány pokrmy, které se za Baťů vařily v jeho továrně.“

Kromě populárního televizního „šéfa“ Zdeňka Pohlreicha a michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka návštěvníci uvidí v akci i další výrazné osobnosti české gastronomické scény. Mohou například ochutnat kuchyni herečky a spisovatelky Markéty Hrubešové, hvězdy české gastronomie a Zlatého kuchaře Jana Punčocháře, nebo respektované cukrářky a majitelky pražských cukráren Ivety Fabešové. Více informací na www.gardenfoodfestival.cz.