Kalendář
Akce Family Pointu

PRÁZDNINOVÁ PROVOZNÍ DOBA FAMILY POINTU ZLÍN

Od 9. července 2018 do 31. srpna 2018 bude otevřeno od 10 hod. do 17 hod.
(v pátek do 15.30 hod.)

PRÁZDNINOVÁ PROVOZNÍ DOBA FAMILY POINTU ZLÍN

Family Point Zlín bude ve dnech 2. až 6. července 2018 UZAVŘEN!


Mami, tati, kde se berou děti? 16.-27. července 2018

Výstava maket a fotografií z prenatálního období. Možnost objednání podrobnější konzultace s lektorkou preventivních programů.
Ve spolupráci s Preventivními programy Nadačního fondu CREDO.

Víte o zajímavé akci?

Pořádáte akci nebo o nějaké zajímavé víte a chcete se o ni podělit s ostatními?
Zašlete nám e-mailem Vaši pozvánku a my ji rádi zveřejníme.

familypointzlin@cpr-zlin.cz

Odběr novinek

 Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou o víkendu 2. a 3. září 2017 nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu v sadu Svobody u zámku se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10:00.

 

Návštěvníci se během dvoudenní akce mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i s tím, co se vaří například v Brazílii, Argentině, Nepálu, Indii, ve Španělsku, na Srí Lance, Polsku nebo na Slovensku. „Garden Food Festival je výjimečnou ukázkou moderní gastronomie s neopakovatelnou atmosférou,“ říká šéfkuchař Július Löffler z FitFoodie Restaurant, který se festivalu zúčastnil už v roce 2016. A doplňuje: „Je to pro nás jedinečná příležitost představit ideu o zdravém, chutném stravování. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit například na dvě degustační menu maso & ryby a vegetarian, založených na kvalitních surovinách.“

„Naším cílem je ale ukázat, že i ve Zlínském kraji je spousta kuchařů a výrobců potravin, kteří svou práci dělají s radostí a dobře. Proto kromě výjimečných restaurací nabídneme i farmářské a lokální produkty, destiláty nebo pivo z minipivovaru,“ dodává Pavel Vysloužil za organizátory akce.

Stejně jako loni se Garden Food Festival ohlíží i do baťovské historie a nabídne tak v předvečer festivalu milovníkům špičkové gastronomie mimořádný gastronomický zážitek. „V pátek 1. září si mohou hosté Hotelu Tomášov vychutnat sváteční svatební menu z období slavné baťovské éry, připravené známým šéfkuchařem Radkem Davidem z pražské restaurace La Veranda a místním šéfkuchařem Petrem Sedlářem,“ uvádí Pavel Vysloužil a doplňuje: „Během celého předfestivalového týdne navíc budou opět zaměstnancům některých zlínských průmyslových firem servírovány pokrmy, které se za Baťů vařily v jeho továrně.“

Kromě populárního televizního „šéfa“ Zdeňka Pohlreicha a michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka návštěvníci uvidí v akci i další výrazné osobnosti české gastronomické scény. Mohou například ochutnat kuchyni herečky a spisovatelky Markéty Hrubešové, hvězdy české gastronomie a Zlatého kuchaře Jana Punčocháře, nebo respektované cukrářky a majitelky pražských cukráren Ivety Fabešové. Více informací na www.gardenfoodfestival.cz.