Kalendář
Akce Family Pointu

Adventní setkání při příležitosti tří let vzniku Family Pointu Zlín - úterý 28. listopadu 2017 v 10.00–16.00 hod.

Program dne:
10.00–12.00 hod. - Dopolední blok (Setkání s organizacemi i jednotlivci, prezentace jejich činnosti, nabídka jejich služeb, volnočasové nabídky pro rodiny s dětmi).
12.00-14.00 hod. - Polední blok (Setkání s pracovnicemi FP a SP).
14.00-16.00 hod. - Odpolední blok (Zábava, hry, tvořivá dílna).

Cestovatelská přednáška - Řecko všemi smysly - středa 22. listopadu 2017 v 15 hod.

Zveme vás na besedu s promítáním o Řecku, spojenou s ochutnávkou řeckých dobrot, ale i vůní, hudby, tance a mnoha dalších krás této středomořské země.

Přednáší Andrea Šimečková z Centra pro rodinu Zlín.

Setkání Bezlepkově ve Zlíně - pondělí 13. listopadu 2017 v 16 hod.

Klubové a informační setkání.
Ve spolupráci s Klubem celiaků Zlín.

Víte o zajímavé akci?

Pořádáte akci nebo o nějaké zajímavé víte a chcete se o ni podělit s ostatními?
Zašlete nám e-mailem Vaši pozvánku a my ji rádi zveřejníme.

zlin@familypoint.cz

Odběr novinek

Označení Regionální potravina může nově nosit osm produktů ze Zlínského kraje. O značku se letos ucházelo 136 výrobků od 44 producentů. Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly pekařské a ostatní výrobky.

 

Výrobky přihlášené do soutěže hodnotila patnáctičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Podpora regionálních produktů i producentů je z mého pohledu velmi důležitá. I proto je chceme letos mnohem výrazněji podpořit například při Dni Zlínského kraje, který bude 30. září ve Zlíně. Plánujeme jarmark regionálních produktů, ochutnávku typicky regionálních jídel, která budou připravovat naše střední školy a zapomenout nemohu ani na udělení ocenění Perla Zlínska," řekla Margit Balaštíková, radní Zlínského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství. Perla Zlínska je obdobným označením kvality potravin s původem ve Zlínském kraji. Vyhlašovaná je od roku 2006.

Vždy se musí jednat o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

K udělení značky Regionální potravina Zlínského kraje 2017 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas - KLOBÁSA KLASIK, ŘEZNICTVÍ SINGER s.r.o.
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - BEZ OCENĚNÍ
Sýry včetně tvarohu - BIO DOMOVINA POLOTUČNÝ KRAVSKÝ SÝR, KOZOJEDSKÝ DVŮR s.r.o.
Mléčné výrobky ostatní - TVAROHÁČEK VANILKA S ČOKOLÁDOU, FARMA KUDLOV s.r.o.
Pekařské výrobky včetně těstovin - SVATEBNÍ KOLÁČEK, ZETÍKOVA PEKÁRNA, s.r.o.
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - LISTOVÁ TRUBIČKA MINI, ALENA HOFFMANNOVÁ
Alkoholické a nealkoholické nápoje - ROŽNOVSKÉ PIVO ČERT, ROŽNOVSKÉ PIVNÍ LÁZNĚ s.r.o.
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - ČESNEK JANČA – VEKAN, JAN JANČA
Ostatní - HRAŠKA NA ZAHUŠŤOVÁNÍ, CERIA s.r.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Zdroj